Te dik baart vandaag meer zorgen dan te dun

1 februari 2013

Te dik baart vandaag meer zorgen dan te dun,
volgens het gerenommeerde medische blad The Lancet. 

We worden massaal het slachtoffer van onze onaangepaste levensstijl!

Een studie waaraan werd meegewerkt door bijna vijfhonderd wetenschappers uit vijftig landen brachten de verschuivingen in de globale volksgezondheid van de voorbije veertig jaar in kaart.

Wij worden massaal het slachtoffer van onze onaangepaste levensstijl omdat we nog altijd eten alsof we de hele dag de boer op moeten.

We slaan suikers en vetstoffen in, die ons lichaam bijhoudt voor periodes van schaarste, wat vroeger ongetwijfeld nuttig was. Maar er zijn geen periodes van schaarste meer, waardoor we kreunen onder de reserves van een lichaam dat niet meer weet hoe zich optimaal te gedragen.
De cultuur vreet aan onze biologie. Bron: knack.be >> volledig artikel

 

  • Consciente's tip: "Daarom dat het heel belangrijk is niet te vervallen in periodes van vreten en dan weer crashdiëten. Een veranderde eet- en leefstijl met voeding op maat, dat is wat jou lichamelijk en mentaal gezond houdt. Alleen de stap zetten is vaak heel moeilijk. In dit geval is Consciente er om jou goed op weg te helpen."  Meer info

Consciente, gezondheidspraktijk met Jasmine als gezondheidsbegeleider of natuurlijke dietist, food & mental coach of life coach of  jouw vertrouwenspartner te Beervelde  - Lochristi | voedingsadvies en begeleiding bij afslanken, intoleranties, ...  Geen dieet maar een voedingsplan op maat voor zowel kinderen en volwassenen - een gesprek in vertrouwen - massages - Bacbloesems (advies en begeleiding) - workshops rond voeding en leefstijl - voordrachten - ...
Een waaier aan mogelijkheden voor geen gezonde geest in een gezond lichaam, voor meer vitaliteit, energie, levenslust, zelfvertrouwen,. Samen bekijken we welke aanpak voor jou geschikt kan zijn.

Consciente is lid van de beroepsvereniging voor gezondheidsbegeleiders.
www.gezondheidsbegeleiders.be


 


< Terug

top