Weten wat we eten! Logisch maar niet evident!

24 januari 2013

Weten wat we eten! Lijkt evident maar dat is het niet. 

  •  Duidelijkheid en eerlijkheid, dit is wat Consumentenorganisatie Testaankoop claimt want momenteel worden we als consument hier flink om de tuin geleid en bedot.

    Op deze pagina vind je alvast wat Testaankoop ons wenst te melden.

     
  • Meer nepingrediënten in alledaags voedsel.  
    Dit is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek van de Amerikaanse voedselwaakhond USP. Zo melden zij dat dure producten vaak worden opgelengd met minderwaardige  of zelfs andere producten en deze zijn niet altijd even onschuldig.
     

De wetenschappelijke non-profitorganisatie publiceerde zijn Food Fraud Database voor het eerst in april 2012. USP analyseerde 1300 gepubliceerde studies en nieuwsberichten uit de periode tussen 1980 en 2010.

In 60 procent van de gevallen constateerde de waakhond dat er sprake was van voedselfraude. Producenten frauderen het meest met granaatappelsap. Granaatappelsap is relatief prijzig en wordt vaak vervangen door andere sappen of extra suiker. Er werd ook geheel ‘synthetische granaatappelsap’ aangetroffen, zonder enig spoor van echt sap.

Olijfolie wordt vaak aangelengd met goedkopere oliën. Citroensap wordt goedkoper gemaakt door vooral water en suiker toe te voegen. In veel gevallen bevat citroensap slechts 15 tot 35 procent citroensap als op de verpakking 100 procent staat vermeld. Theezakjes worden gevuld met gazongras of duizendblad. Specerijen zoals paprikapoeder en saffraan worden op kleur gebracht met gevaarlijke kleurstoffen.

Verder zijn melk, honing, koffie en siroop
volgens de USP zwaar onderhevig aan voedselfraude. Zeevoedsel staat ook hoog op de lijst.

“Er is zeker sprake van een gezondheidsrisico,” zei John Spink van de Michigan State University. “De samenstelling van de voedselproducten wordt beïnvloed door mensen die daar niet bevoegd voor zijn en dus kan er besmetting optreden.”

Spink raadt aan om van leveranciers en merken te kopen die er belang bij hebben dat de klant blijft terugkomen. Zowel de Food and Drugs Administration (FDA) als de Amerikaanse vereniging van levensmiddelenfabrikanten zeggen voedselvervalsing ‘zeer serieus’ te nemen. Bron: niburu.nl

Op deze pagina vind je alvast het volledig artikel aangevuld met filmpjes:
www.abcnews.com

 

Consciente: "Weten wat we eten! Lijkt evident maar dat is het niet.
Dus het is belangrijk jouw eigen kritische kijk te behouden en zo onbewerkt mogelijk te eten. Op deze manier sluit je al een aantal pijnpunten uit."


Ook Louis De Funes wist ons dit al te verkondigen in zijn film 'L'aile ou la cuisse' dat in een fabriek alles mogelijk is: van namaak kippen, eieren, ham, forel, oesters, ... Een amusant kortfilmpje dus om met af te ronden. Maar een super film die zoveel jaren later niet echt overdreven meer lijkt! ;-)

Alles wat we in onze mond stoppen bepaalt onze gezondheid van lichaam en geest. Wens je dus graag meer te weten over een evenwichtige, gezonde voeding voor jouw vitaliteit. Neem dan gerust contact met me op: Contacteer me voor vrijblijvend gesprek

 

 

 

 

 


< Terug

top