Sneeuw! En toen kreeg ik zin in ...

5 december 2012

De eerste vlokken sneeuw...de echte winter heeft zich nu aangekondigd!
Heel fijn natuurlijk als je even het geluk hebt, zoals ik deze namiddag, deze schoonheid van binnuit te mogen bewonderen. Vogeltjes hangen te bengelen aan de voederbakjes en bedienen zich rijkelijk met pindanootjes.

En dan komt het, dan krijg ik plotse zin ...
zin in een lekkere home-made chocolademelk met slagroom én een goede vleug kaneel.
Waarom niet! Even een adempauze inlassen en hop, naar het fornuis.


Toen kreeg ik het idee dat het misschien wel leuk was jullie hiermee te inspireren want mogelijkheden genoeg om eens een andere chocolademelk te maken. 

Anders?

Wel, deze keer ging ik voor de
suikervrije (stevia-zoetstof) versie met  ongesuikerde rauwe cacao-poeder of met pure chocoladetabletjes met stevia-zoetstof en een melk-variant.


Jij ook even proeven?


Recept:

1 | Melk-variant naar keuze -  mijn voorkeur ging deze keer naar ongezoete havermelk (kan ook met soja-, rijst-, spelt- of amandmelk) >> tijdens de workshop 'alternatieve ontbijten' of 'superfoods', leg ik jou graag uit wanneer en waarom ik bepaalde producten gebruik.

2 | Zoetmiddel: stevia - mijn voorkeur gaat hier uit naar het merk Stepa Zero omwille van de zuiverheid & minste nasmaak >>  tijdens de workshop 'my sweet stevia' verneem je meer rond het gebruik van stevia-zoetstof.

3 | Snuifje kaneel & vanillepoeder >> ook hier verneem je tijdens de workshops waarom bepaalde kruiden zo goed zijn voor onze gezondheid.

4 | Rauwe cacaopoeder >>  meer info te bekomen tijdens de workshop 'superfoods' of wat ik ook heel vaak gebruik zijn de chocolade tabletjes gezoet met stevia-zoetstof ( bvb van het merk Cavalier) >> meer info tijdens workshop 'my sweet stevia'.

5 | Room - deze keer ging ik voor haverroom.

 

Aan de slag |

  • Melk aan de kook brengen samen met de kaneel en vanillepoeder.
     
  • Eveneens voeg ik hieraan de stevia-poeder toe.
     
  • Wanneer de melk kookpunt bereikt, verwijderen we deze van het vuur.
     
  • Ondertussen lossen we de rauwe cacao op in klein beetje melk en voegen we het bij de melk.
    Of alternatief: we voegen de stevia-chocolade-tabs toe en laten deze mooi oplossen.

 

  • We laten de melk niet meer koken want dit zou de goede eigenschappen van de cacao vernietigen.
     
  • Ondertussen kloppen we de room stijf met stevia-zoetstof, vanille-poeder en klein snuifje zout.

En klaar zijn we!

We serveren de lekkere zelfgemaakte chocolademelk met een toefje cream & kaneel ..mjamsie!

Zo zie je maar, we hoeven ons niet alles te ontzeggen op een koudere winterse dag,  een dag waarop we al eens durven verlangen naar een straaltje warmte, een pittige kantje en een toefje zoet!

En vergeet niet, het oog wilt ook wat, dus we serveren dit in een mooi glaasje met de nodige tierlantijntjes en een zelfgemaakte notenbonbonneke!

 

Home-made with love! Enjoy!
Jasmine

 

 

 


 


< Terug

top