Back to school | Klaar voor nieuwe start?!

2 september 2012

3 september –  terug naar school & terug aan het werk.

Gemengde gevoelens want het vakantieritme vertoeft nog half in ons en toch zitten we ook al in het gevoel van schoolgaan en werken. Voor de meeste kinderen en ouders neemt de stress, angst, triestheid, ... enorm toe: de ochtendrush, huiswerk/examens, situaties die plaatsvinden op school, naschoolse oplossingen, het sneller leefritme, ...

Dit betekent niet altijd dat men echt tegen het schoolgaan opziet. Het is vooral de opeenvolging van de drukkere levensstijl en de vele veranderingen welke ‘terug naar school’ met zich meebrengt:

nieuwe leerkrachten, nieuwe klasgenootjes, nieuw materiaal, herstarten van de naschoolse activiteiten, ...
Dit alles kan leiden tot verhoogde stress bij jouw kinderen en bij jouzelf. Een pilootstudie van Dr. Luc Swimmen wijst uit dat 1 op 3 kinderen te kampen heeft met stress. 

Hoe kunnen we deze gevoelens van stress, angst , triestheid tot een minimum beperken?

Naast tal van goede tips, kunnen Bachbloesems ook een effeciënte bijdrage leveren rond emotioneel evenwicht.Op basis van gesprek in vertrouwen en de Bachbloesems biedt de behandeling een mooie ondersteuning bij bepaalde gemoedstoestanden zoals angst, paniek, verbittering, faalangst, woede-uitbarstingen, onzekerheid, twijfel, overbezorgdheid, ...

Als voedings- & gezondheidscoach zet ik dan ook graag nog eventjes de gezonde lunchbox & tussendoortjes in de kijker want je kind is wat hij eet!

Meer info rond Bachbloesems of een workshop organiseren rond gezonde, lekkere & leuke lunchboxen? Neem vrijblijvend contact op!

Of het nu is 'back to school' of 'back to work', alvast een heel fijne 3de september gewenst!

 

 


< Terug

top