Wanneer het leven jou citroenen geeft...

17 maart 2021

 

Beste Consciente-reisgenoten,

Hieronder deel ik met jullie deel 2 van mijn verhaal ‘Het leek stil, maar het was allesbehalve stil.

 

“When life gives you lemons, make lemonade!” Tja…

Ik kan dus wel zeggen dat deze voorbije 3 jaar me serieus uit mijn comfortzone haalden, willen of niet. Al mijn gevoeligheden werden getriggerd.  En dan nog eens in een nieuwe context, waar mijn vertrouwde basis plots een blanco blad was geworden. De evidentste dingen werden nu ineens ook nog eens uitdagingen. Alles wat ik tot dan had geleerd en doorleefd rond mijn persoonlijke thema’s, kreeg ik opnieuw gepresenteerd. Dan wel in een ander jasje en een moeilijkheidsgraad hoger. Maar vanuit dit onevenwicht kreeg ik de uitnodiging om mezelf en mijn eigen leven weer vorm te geven. Ik werd uitgedaagd. Kansen met vallen en opstaan om telkens opnieuw te kijken en te voelen wat ikzelf écht nodig had. Ik deed mijn best om limonade te maken met de citroenen die ik kreeg. Gelukkig dat ik het kon zien als een leerproces.
 

Mijn échte verlangen voor een vol-daan gevoel…

Het waren nieuwe ervaringen en cruciale inzichten om verder op te bouwen. Waaronder één heel belangrijk inzicht en laat dit nu vooral de reden zijn van waaruit ik jullie dit vandaag kan schrijven:

ik heb de voedende verbondenheid met jullie allen gemist. Ik was niet vol-daan. Ik miste om bij te kunnen dragen, ik miste onze synergetische verbinding, vanuit het vrouw zijn en onze gemeenschappelijke gevoeligheid ‘kilootjes’. De afstand heeft er voor gezorgd dat ik terug dichter bij mijn essentieel verlangen en mijn zin-geving  kon komen: als vrouw me op alle niveaus gevoed en voldaan voelen. Iets kunnen betekenen voor de ander, voor mezelf en voor elkaar. De verbondenheid ervaren die we als mens, en nog meer als vrouw, nodig hebben vanuit verbinding.


Maar ik ben niet alleen… so let’s make lemonade together!

Het maakt me blij dat ik me gesterkt voel in dit verlangen. Want de voorbije maanden, meer dan ooit tevoren, kreeg ik verscheidene berichtjes en verzoeken van tal van jullie.  Ze misten Consciente’s support op de één of andere manier om zichzelf te blijven voeden vanuit verbinding. Dus goed nieuws want meer dan ooit tevoren, voel ik zo sterk de behoefte om mijn Consciente-rol verder in het leven te zetten, het uit zijn winterslaap te laten ontwaken, nog meer te mogen betekenen dan ooit, in een nog krachtigere vorm.

Eén die dankzij mijn ervaringen en inzichten een nog ruimer geheel zal kunnen vormen. Eén waarin co-creatie ons deze keer nog meer kan verbinden. Eén waarbinnen we elkaar samen nog langer, nog verder en nog hoger kunnen optillen. Waar en waarin we ons ook bevinden. Samen onderweg zijn, onder vrouwen en er voor elkaar zijn.
 

Samen doorheen de vele seizoenen van ons leven…
 


>> Lees hier het laatste deel van het verhaal
 

Tot de volgende & ondertussen een verbindende groet!

Jasmine

 


< Terug

top