Consciente, het leek stil maar ...

15 maart 2021


De laatste nieuwspost op de Consciente website, zowat 3 jaar terug:

 

  • 20 dec 2017 - Consciente aan het puzzelen!

Beste, op dit moment  zijn Consciente's diensten in herwerking. Op de site zal het dus verder even stil zijn maar ondertussen wordt er volop gepuzzeld rond het 'wat & hoe'. Van zodra de puzzel klopt, verneem je het hier.  Hartelijke groeten, Jasmine

 

Hierna leek alles wat stil, maar het was allesbehalve stil!
 

Beste Consciente-reisgenoten,
ondertussen schreef ik mijn verhaal op basis van de verzamelde puzzelstukjes voor jullie neer in een brief, die ik deze week in 3 deeltjes openhartig met jullie wens te delen.

 

Als de snelweg al eens een zijweg wordt …
 

Dit was toen het moment waarop het leven me uitnodigde om eens een zijweg te nemen en niet de snelweg. De kans om voor 1 jaar in Portugal te gaan wonen viel me toe, recht voor mijn neus.

Ik voelde en ik wist dat het klopte. Dat was duidelijk mijn wáárom
Tot zover wist ik waarheen het me zou brengen maar nog niet wat en hoe ik ook mijn Consciente-kindje op deze weg mee kon laten groeien.  Toch had ik er alle vertrouwen in. Eens op bestemming zou het zich wel laten zien.

Vanuit onze passie voor de Alentejo-streek en voor het authentieke tragere leven, waren we al jaren op zoek naar een plekje voor tussendoor en voor later. Een locatie waar ook mijn teamgenoten konden thuiskomen en herbronnen. Toen het niet echt kwam, lieten we onze focus los. Vanuit deze acceptatie besloten we er een jaartje te gaan wonen met een intentie van beleven en zien wat dan wél komen mocht. En plots, nog vóór ons vertrek, was het daar. Ineens, zomaar. Toe-val!

Eindelijk die plek van waaruit ik mijn 2 complementaire belevingswerelden, hier en daar,  met elkaar kon verbinden.


… Maar als het ene al meer is gepland dan het andere…

 

Dus zoals gepland, volgde ik in die periode een bijkomend verdiepingsjaar rond voeding in Lissabon.
Ik genoot van deze inspirerende gezondheidslessen, de talrijke ontmoetingen en zoveel meer.  
Een ideale combinatie om ondergedompeld te worden in de Portugese taal en het echte Portugese leven. En voor wie het zich nog kan herinneren, ik plande ook met zoveel enthousiasme mijn eerste herbronningreis voor dames. Een week waar ik zolang naar uitkeek, werd zeer positief onthaald en gesmaakt door de gasten. In dat jaar pendelde ik eveneens heen en weer om mijn trajecten in België te blijven verzorgen. Ook werden in Portugal de handen uit de mouwen gestoken om er een verwelkomende plek van te maken. Mijn eindwerk ‘Afvallen is zoveel meer dan kilootjes verliezen!’, bleef ook nog ergens achterop hinken. Dat was de laatste stap naar mijn diploma als gezondheidscoach. Het werd toen uitstel maar gelukkig geen afstel (eindwerk & diploma ondertussen afgewerkt, joehoe check!).  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tot zover, intens maar alvast een een ohhh-zo-speciale-verfrissende ervaring.

En het leven zou het leven niet zijn zonder pittige leerperiodes zodat we zeker niet zouden vergeten dat we hier toch wel op aarde zijn. Dus totaal uit het niets kreeg ik, net zoals ieder van ons wel ooit meemaakt, een potje ‘sh*t’ of mandje zure citroenen gepresenteerd.  Gelukkig weten we op voorhand nooit hoe intens het gaat zijn en hoelang het gaat duren. Maar op die momenten, zit je er midden in en moet je er door. Net zoals nu in deze Corona-tijd.


“When life gives you lemons, make lemonade!” Tja …

>> Lees hier het vervolgverhaal

 

Tot dan en ondertussen een verbindende groet!

Jasmine

 


< Terug

top