Jij als voorbeeld voor jouw kids!

21 september 2015

Mama, papa, you are the best! You are my hero! Jullie zijn mijn grote voorbeeld!

"Een driejarige kleuter met diabetes, weliswaar type 2, illustreert het wereldwijde obesitasprobleem. Type 2 beperkt zich niet langer tot volwassenen. Echter ook steeds vaker vastgesteld bij jongeren en kinderen, in relatie met overgewicht, obesitas, metabool syndroom en insulineresistentie. Het gezin bleek er ongezond eet- & leefpatroon op na te houden. Door de diagnose werden de ouders zich hiervan bewust. Dankzij voedings- & bewegingseducatie en juiste medische bijsturing, gingen de ouders samen met hun kind voor een gezondere eet- en leefstijl. Het meisje viel af en kon ze binnen 6 maanden haar medicatie afbouwen."


Artikel:
eerste-3-jarige-met-ouderdomsdiabetes

 

Jasmine - Consciente: "Proficiat aan de ouders, dat zij samen met hun kind groeiden naar een gezondere toekomst, voor elke van hen! En ook voor anderen, door zelf een evenwichtiger voorbeeld (door) te geven. Verandering kan op elk moment. Maar bewustwording is een belangrijk aspect. Groeien naar een visie: voorkomen is beter dan genezen.

Door de ogen van jouw kind ben jij als ouder, samen met de leerkracht, hun rolmodel. Hun super-hero! Dit betekent dat je naast het doorgeven van gewoonten ook nieuwe gewoonten kan creëren en oude minder gunstige patronen kan doorbreken. Jouw dagelijkse voorbeeld heeft meer impact dan 1000 woorden.
Mama, papa, you are the best!"

 

 


< Terug

top