Cholesterol, vijand of vriend?

18 maart 2015

Artikel Nieuwsblad.be 18/0/2015:
"300.000 Belgen krijgen ‘gevaarlijke’ cholesterolverlager voorgeschreven" 
volledige artikel  lezen via deze link

Consciente: "Elke dag opnieuw, gelijkaardige nieuwtjes die binnensijpelen en druppel per druppel ons misschien een beetje wakker kunnen maken. Dus toch even een extra woordje rond cholesterol.

CHOLESTEROL, VIJAND OF EERDER JOUW VRIEND?

De cholesterol is levensnoodzakelijk en een natuurlijk beschermsysteem. Dus zie het eerder als jouw vriend, dan jouw vijand. Die wil jouw schade aan de bloedvaten repareren en jou iets duidelijk maken dat er een onevenwicht is.

DE WERKELIJKE OORZAAK

Je kan er naar kijken net zoals bij een brand. Zijn het de brandweermannen (de cholesterol) de oorzaak?
Het belangrijker op zoek te gaan naar diegene/datgene dat de brand heeft aangestoken.De brandweermannen, die de brand blussen, worden dus ondanks hun goede bedoelingen en aanwezigheid, ten onrechte beschuldigd.

Stress (vooral chronische stress) is alvast de grootste boosdoener, gevolgd door overige factoren zoals overgewicht, onevenwichtige voeding en indirecte oorzaken zoals te weinig beweging, erfelijkheid en aandoeningen.

DE NATUURLIJKE AANPAK VAN CHOLESTEROL

Dergelijke middelen die de cholesterolaanmaak aanpakken, zijn maar slechts een pleister op de wonde. Op zoek gaan en aanpakken van de werkelijk oorzaak, dat is de sleutel!

De 1ste stap zou preventie dienen te zijn:
stresshantering, goede voeding en beweging. Alle stressoren in kaart brengen.


 

Ook wil men curatief handelen, dan zal bovenstaande aanpak cruciaal zijn (en misschien zelfs voldoende) en eventueel in combinatie met het inzetten extra middelen, indien werkelijk noodzakelijk. Dit wordt best in samenspraak behandeld met jouw arts en met kwalitatieve producten. Maar op zijn minst weet je in dit geval ondertussen dat je beter kan in zetten op veilige natuurlijke middelen dan de onnatuurlijke statines, die op hun beurt andere aandoeningen en klachten in de hand werken. Vaak beseffen we zelfs niet dat deze met elkaar verband houden.Voor elke aandoening een ingreep of een pilletje. Totdat het onomkeerbaar is.

Dus in het echt noodzakelijke geval, zijn er schitterende natuurlijke middelen als ondersteuning. Voedingssupplementen onder vorm van capsules met gefermenteerde rode rijst (Monacoline K) en ook met knoflook. Toch belangrijk om dit onder doktersbegeleiding te doen en met ondersteuning van kwalitatieve producten. En vooral, ondertussen op zoek te gaan naar de werkelijke oorzaak.

Maar een oorzaak weten/vinden en er niks mee doen, dan kom je geen meter verder.
Onmogelijk? Weet je niet hoe en waar te beginnen?
Dan help ik jou graag verder. Advies en werken aan jouw eet- en leefstijl.
De kilootjes wegwerken en werken aan jezelf.
Want het is nog steeds "beter voorkomen dan genezen!"

Samen met www.consciente.be

Cholesterol is dus een heel verhaal en vraagt meer dan deze enkele woorden uitleg.
Dit alles kan je alvast lezen in lectuur of tijdens voordrachten die geregeld door Consciente of collega's worden georganiseerd

Alvast wat bijkomende lectuur: 
 


< Terug

top