Afslanken | Els | 14 kilo's-good-bye-verhaal!


Els, schenkt zichzelf ondertussen een glimlach in de spiegel voor haar overwinning.
 

  • Eten en (over)gewicht als rode draad door mijn leven.

    Ik ben groot - 1.87m - en fors gebouwd en zolang ik bleef groeien was er niet echt een probleem, maar vanaf het moment dat ik stopte met groeien in de lengte, ging het verder in de breedte en nam mijn gewicht toe. Jaren ging het als een jojo op en neer.

    Net als vele anderen heb ik vanalles geprobeerd waaronder: Weight Watchers, Herbalife proteïneshakes en supplementen, chinese kruiden, een aangepast dieet via de huisarts, begeleiding in het UZ bij de Obesitas-afdeling, Sonja Kimpen’s workshop “een leven lang slank”…Telkens ben ik uiteindelijk toch weer hervallen in mijn oude patronen omdat de focus enkel gericht was op gewichtsverlies  en niet op de oorzaak. In die zware periodes droeg ik veel zwarte kledij en nam ik niet vaak deel aan sociale activiteiten omdat ik me slecht in mijn vel voelde en er geen energie /zin voor had.

Mijn buikvet en risico op cardiovasculaire aandoeningen! 

Echt fysieke klachten had ik niet – mijn bloeddruk was normaal, mijn cholesterol was prima .
Daarentegen had ik wel een verhoogd risico op ernstige aandoeningen door mijn buikvet.
Mentaal kon het ook beter want ik had niet zo’n positief zelfbeeld.

Mijn overgewicht remde me ook  in mijn  sociale contacten . Het was een probleem om écht te laten zien en horen wie ik was waar ik voor stond.Tijd voor actie! 

En toen schreef ik me in voor het Consciente-programma “Samen slank worden, zijn & blijven” bij Jasmine, wie ik heb leren kennen tijdens onze 4-jarige opleiding  als gezondheidsbegeleider. Ik zag haar training als een nieuwe start voor mezelf en investeerde dus met plezier in mijn gezondheid en verdere persoonlijke ontwikkeling.
 

8 juni 2013 – D-day ! 

Samenkomst met 9 andere dames die ook vol goeie moed starten aan een nieuw eetpatroon.

De 1e week verliep naar wens en de vet-kilootjes gingen er vlotjes af. Tussendoor waren er feestjes, barbecues, … wat een hele uitdaging was om goede keuzes te maken en op koers te blijven.
Maar het feit dat er nog 9 andere vrouwen voor hetzelfde doel gingen gaf me moed om vol te houden.

Halverwege kreeg ik ineens enorme trek in allerlei vanalles.  Door Jasmine's feedback en aanmoedigingen slaagde ik erin  weer moedig verder te doen.

De tweewekelijkse samenkomsten en het totaalpakket aan begeleiding tussendoor heb ik ervaren als de sterkte van het concept.  Bovendien gaat het hele programma niet over calorieën  tellen, maar o.a. over goede keuzes maken, ...

  • Intussen ben ik na 12 weken 14kg lichter en vooral, ik ben ook zo’n 12 cm buikvet kwijt ;-))

En een ander mee-nemertje, ondertussen schat de weegschaal me ook nog 5 jaar jonger in, overeenkomstig met de huidige criteria.

Mijn doel nu is nog verder gewicht te verliezen: nog een 8-tal kilo’s te gaan en vooral om een goede balans te vinden tussen een gezond gewicht & genieten van lekker eten.
 

Jasmine & Consciente! 

Jasmine heeft me gestimuleerd om het beste in mijzelf naar boven te halen en vanuit haar gedegen kennis en eigen (dieet)ervaring heeft ze andere dames geïnspireerd  om anders met voeding om te gaan.   Door het aanreiken van (voedings)tips – los van de eeuwige calorieën – is het haalbaar om gewicht te verliezen en toch lekker te blijven eten!   

Haar training en workshops zijn een echte opsteker evenals de interactie met de andere vrouwen/deelnemers.  
De verhalen van de anderen, die vaak dezelfde valkuilen ervaren, waren een extra motivatie voor mij.

De teamtrainingen werden dus zelfs een moment in de week om naar uit te kijken!

Tijdens de cursus heb ik ook geleerd om mijn eigen geluksgevoel niet af te laten hangen van eventuele complimenten van anderen want niet iedereen kan blij zijn voor het succes van een ander. Daarom schenk ik voortaan mezelf ’s morgens een glimlach in de spiegel en een pluim omdat ik dit traject zie als een nieuw verworven eet- en levensstijl!

 

Consciente - Jasmine " Els, ook voor jou een verdiende proficiat en prachtig hoe je verder doet naar jouw gewenste doel. Leuk om jou open te zien bloeien en ondertussen te zien genieten op een andere manier.


Ze had dan ook heel wat team-genootjes die één voor één met succes afslankten en hun gewoontes stap voor stap veranderden. Lees binnenkort ook hun verhaal ...


 

  • Is Els haar verhaal ook voor jou herkenbaar en ben ook jij gemotiveerd om te investeren in jouw gezondheid en stralende ik?


Zij slankte met succes af dankzij Consciente's  vernieuwende concept met aandacht voor wat we eten, denken en voelen en dit gesterkt door voedings-coach  & team.

 
  • Je bent harte welkom op de vrijblijvende infosessie: samen slanker worden, zijn en blijven.
 
 

Ontdek de training slank worden, zijn en blijven of kom het programma ontdekken tijdens de vrijblijvende info-sessie (zowel te Oost- als West-Vlaanderen dankzij het enorme succes)

Vooraf inschrijven noodzakelijk want het aantal plaatsjes zijn beperkt.Alle gemotiveerde deelnemers die hun gewicht en gezondheid in eigen handen wensen te nemen, van harte welkom!
 
 
Van harte welkom & vitale groetjes, 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


< Terug

top