Damla en gastric bypass-operatie?! No thx!

19 mei 2016

Damla: 'Dokter, ik wil gewogen worden maar wil het absoluut NIET weten,....'

“Mevrouw Kirdas u komt sowieso in aanmerking voor een gastric bypass-operatie!”
kreeg ik te horen van de abdominaal chirurg.

 

Gastric Bypass is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd. Letterlijk betekent de term omzeilen van de maag.

Damla: "Wou ik dit wel? Ik was vooral bang want ik stond er niet 100% achter. Zoveel mensen in mijn directe omgeving hadden dergelijke operaties ondergaan. Ik had al heel wat van diëten ondernomen en was ik dus bereid om die piste te overwegen. Hoe dan ook wou ik me tijdens dit consult vooral informeren of dit wel iets voor mij zou zijn.

Alle criteria werden aangehaald dat alles gunstig was voor een maag-by-pass-operatie:

- ik had met 120 kg een gunstig operatie-gewicht
- ik had naast terugbetaling van de mutualiteit dan ook de juiste bijkomende verzekeringsmaatschappij zodat men aanhaalde dat ik niets zelf diende te bekostigen
- ik gewoonweg een visite bij de huisarts en psycholoog diende te regelen om de ingreep te concretiseren
- ik kreeg de boodschap dat ik het nooit zelf zou kunnen aanpakken en dat een ingreep de oplossing zou zijn. (wat ondertussen kan worden weerlegd!)

Ik ben best kritisch en zeker wanneer het mijn lichaam of gezondheid aangaat. Daarom vroeg ik de arts of hij toch even wilde schetsen wat er precies wordt ondernomen. Ik vroeg naar de impact en of het omkeerbaar was. Het antwoord was neen. De schets van de operatie maag-darm blijft op mijn netvlies gebrand. Ik was zo erg geschrokken. Al huilend zei ik tegen de dokter dat ik, los van mijn overgewicht, een gezonde persoon was en ik zeker geen patiënte wenste te worden. Als antwoord kreeg ik te horen dat het me zonder de ingreep nooit zou lukken.

Wat zou ik oh zo graag terug op doktersvisite willen gaan. Maar deze keer om te tonen dat:

- ik het wel kan op een gezonde manier met voeding in plaats van operatie
- ik gelukkig en vol levenslust ben
- ik bewust heb geleerd om te genieten en me te voeden
- én vooral, dat ik gezonder wordt in plaats van een levenslange patiënt.

Damla wat zie je er mooi uit, zoveel afgevallen WAAUW!

Ja, zwart op wit bewijs. Mijn weegtickets zijn mijn souvenir! Ik ben aan het vermageren MAAR niet alleen mijn lichaam ondergaat verandering. Ik ervaar een verschuiving op alle niveaus.

Ik voel me niet alleen beter, ik denk ook anders, ik beweeg me anders door het leven. Positiviteit, vitaliteit, levenslust, zelfbewustzijn, motivatie, ....

Een ware metamorfose die aan het gebeuren is, net zoals van rups tot vlinder. Na een lange winterslaap in mijn cocon, ben ik nu aan het ontpoppen van rups naar een kleurrijke vlinder. Ik geniet van dit belangrijk ontwikkelingsproces om gezond en vol levenslust van het mooie landschap te kunnen genieten. 


Ik heb dit van harte te danken aan het geloof in mezelf, de coaching van Jasmine van Consciente, de steun van familie en vrienden.

 

&

 


Ik ben dus trots op mezelf. Als ik het kan, dan ben ik er 100% van overtuigd dat elke vrouw natuurlijk afslanken kan. Het enige wat je nodig hebt is een droom en de wil om te veranderen. De rest volgt vanzelf!

Gezonde groetjes,
Damlal

>> haar verhaal tot heden lezen?

 


< Terug

top