Een gezond zoetje!

28 mei 2012

Ondertussen heeft Europa het gebruik van de zoetstoffen uit Stevia goedgekeurd in voedingsmiddelen.
We kunnen er niet meer omheen noch naast kijken... Stevia hier, Stevia daar...
Dit brengt natuurlijk heel wat vragen met zich mee: zijn alle producten met steviolglycosiden gelijk, hoe kan ik het nu gebruiken, ... ?

Wel, op tal van data kan jij bij Consciente aan de slag tijdens een practische do-workshop "MY SWEET STEVIA" met heel wat bijkomende informatie.

Ondertussen hou ik jou graag ZOET MET EEN WOORDJE UITLEG:

Stevia is 30 x zoeter dan suikrriet en 300 x zoeter dan geraffineerde tafelsuiker. Het is een zoetstof van natuurlijke oorsprong, geen synthetische zoals aspartaam, ...

Stevia Rebaudania Bertoni, genoemd de honingplant!
Dit is meer dan duidelijk wanneer je de smaak van dit plantje op jouw tong krijgt!

Al 1500 jaar gebruikt door de Guarnay indianen en al 40 jaar gebruikt door Japan (terwijl aspartaam in Japan verboden is!)

Na een lange machtstrijd werd op 14 november 2011 het gebruik van de zoetstoffen uit stevia ( steviolglycosiden)door Europees Parlement toegelaten. Weliswaar onder bepaalde voorwaarden.

Dit plantje heeft ons heel wat goeds te bieden! Dit wens ik dan ook met jou te delen tijdens één van de workshops 'My sweet Stevia". Have a look en hopelijk mag ik jullie inspireren tijdens deze zoete avond!

EEN ZOETE TIP! Er zijn ondertussen al tal van workshops volzet. Dus wanneer je graag wenst deel te nemen, schrijf je dan snel in want om practische redenen zijn de plaatsen voor deze workshops beperkt!
PS/ misschien een CADEAUTIP voor een jarige, een vriend(in), ...


Wie graag het VERHAAL ACHTER STEVIA wenst te weten, kan de onderstaande uitzending van PANORAMA “het nieuwe zoetherbekijken | 01/12/2011 | herbekijk hier

Een gesprek met Prof. Jan Geuns - Programma: in de wereld van Sophie  > herbeluister

Tot binnenkort & een zoete zoen van Sweet Stevia!


< Terug

top