Zomerse slank-valkuilen en tips

Natuurlijk gezond op gewicht blijven deze zomer!
 
Valkuil
en tip 1 | op reis = weg structuur = teugels verloren, of niet?

Op reis valt onze vaste structuur en vertrouwde voeding vaak weg. Een laat en overvloedig ontbijt, de gezonde lunch maakt plaats voor een minder gezonde zwembadsnack (dan vergeet ik het apero-moment misschien nog te vermelden), gevolgd door een ijsje als vieruurtje, een hapje voor de 1ste honger want avondeten ... En dan spreken we nog niet van de verradelijke all-inclusive-formules. Ga maar door. De teugels los want het is toch om zeep en tenslotte, het is vakantie. Stop, stop stop! Zo hoeft het niet te zijn! Het kan ook anders!

Ook binnen deze onregelmaat kunnen we een zekere regelmaat creëren.
Sta hier bewust even bij stil en zet op vakantie een nieuwe structuur op met jouw nieuwe vaste eetmomenten. Dit betekent geen rigide structuur maar toch even de grote lijnen uitzetten.  Zo hou je de teugels nog steeds in de hand. Geloof me, dit maakt alvast verschil tussen op gewicht blijven, een beetje bijkomen of heel wat zomerkilootjes vergaren.
Valkuil en tip 2 |  stress nu ontspanning, rust, relax én beweging!

Ook bij vakantie hoort ontspanning, rust, relaxen maar ook ... tijd voor beweging!
Dagelijks zijn we actief aan het werk. We hollen van hier naar daar en onder een heus tempo.
Sport tijdens de werkweek? Vaak gehoord: geen tijd of het niet meer kunnen opbrengen.

Wel, dan is vakantie de ideale periode om het eens andersom te doen. 

Van stressen naar ontspannen en geen tijd om te bewegen wordt nu (extra) bewegen. Grijp die aqua-gym sessie mee op reis. Word deelnemer ipv toeschouwer. Of ga vóór het ontbijt alvast even zwemmen, joggen of een mooie wandeling doen. Doe na de avondmaaltijd ook nog een fietstochtje of avondwandeling.
Het ontspannen zijn en de extra beweging zal er voor zorgen dat je minder snel naar de minder gezonde etenswaren grijpt. Verbruiken wat we hebben gebruikt. In-out totaal!


Valkuil en tip 3 |  drinken, drinken, drinken ... water!

Vakantie betekent vaak feestje hier, feestjesss daar. Hapje hier, hapjesss daar. Drankje hier, drankjesssss daar.
Ook hier heb je de mogelijkheid te genieten en het toch anders aan te pakken. Ook hier creëren we die win-win.
Heb je het anders moeilijk om voldoende water te drinken? Maak dan van jouw vakantie het ideale moment om deze gewoonte bij te sturen. Drink dagelijks 1,5 a 2 l water. Zeker tijdens de zomer of warmere dagen/bestemmingen is het belangrijk voldoende en regelmatig bij te tanken! En dan bedoel ik niet 'gin, biertjes of wijntjes' tanken. Maar ook die horen er bij. Nu en dan zo'n glaasje want het is vakantie.

Maak ook hier de bewuste oefening: wanneer ga ik kiezen voor andere drankjes, hoeveel ga ik er van drinken, ... En tegenover elk glas alcohol of kop koffie, plaats je 2 glazen water.


3 tips die alvast het verschil kunnen maken!

En jij? Hoe ga jij jouw vakantie op een ontspannen bewuste manier beleven?


Ondertussen wens ik jullie allen een heel mooie vakantie toe, eentje van puur genieten met de mensen die je lief hebt.


Fijne vakantie gewenst!

Jasmine


 

PS | voor wie na deze zomer graag wenst te starten met de detoxkuur slanker worden, zijn en blijven, goed nieuws! Eind augustus vangt de nieuwe training aan.20 augustus is er een nieuwe info-sessie voorzien om 30 augustus met de training slanker worden, zijn en blijven te starten. Vooraf inschrijven noodzakelijk: www.consciente.be

Net zoals ik vele anderen meenam, neem ik ook jou met plezier mee op die bewuste, gezonde en vreugdevolle ontdekkingsreis 'slanker worden, zijn en blijven'!

Een dankbaarheidsmailtje dat ik heel toepasselijk vind om anderen te helpen het beste uit zichzelf te halen!

" Ik ben je dankbaar voor de mooiste zomervakantie ooit, een  exclusieve lange all-inclusive ontdekkingsreis waar ik déze  keer slank terugkwam, welke mijn leven veranderde en waarvan ik levenslang  zal nagenieten. Een impressionante reis-topper om iedereen aan te bevelen. "

 

Benieuwd hoe anderen de kuur ervaarden? >> inspiratie< Terug

top