Rood vlees in de media

29 januari 2014

Arikel de Morgen | max 500 gr rood vlees per week ...|

Zo beetje per beetje wordt heel wat belangrijke info naar buiten gebracht. Pure noodzaak! Heel wat van mijn cliëntjes zien dus beetje per beetje bevestigd dat wat ik hen adviseer rond evenwichtig en natuurlijk eten.

Thema rood vlees | Het is niet alleen de hoeveelheid, maar eerder nog eens sterk de kwaliteit. Zoals in artikel "Het probleem ligt soms in het kwalitatieve aspect: daarmee wordt het soort vlees bedoeld, de kookwijze (bijvoorbeeld op de barbecue), maar ook het bewaarmiddel (nitriet of nitraat). En daarnaast is er ook het kwantitatieve aspect'

Jasmine: " zijn ze de niet-onschuldige suiker vergeten vermelden naast nitrieten, nitraten, ...? Want in heel wat charcuterie wordt er suiker gebruikt als vulmiddel, smaakversterker of bewaarmiddel. Ga het maar alvast eens na op de verpakkingen, je zal versteld staan!

Persoonlijk adviseer ik dat het beter is om 1x per week onbewerkt rood vlees te eten maar dan van goede kwaliteit en beperkte grootte (voor zij die graag wegen, een 100 a 120 gr) en sterk bereide charcuterie, voor zij die er klaar voor zij weg ermee. Succes! "


< Terug

top